Eficaz Karma Cilt Serumu Ne İşe Yarar?

25-07-2022 00:32
Eficaz Karma Cilt Serumu Ne İşe Yarar?
Karma cilt serumu, cildin yağ – nem dengesini sağlamaya yardımcı olur. Karma ve yağlı ciltler linoleik yağ asidine ihtiyaç duyar. Bunun yanı sıra, yağların akne oluşumunu tetiklememesi gerekir. Bu nedenle yüz için tercih edilecek baz yağların komedojenik indeksi düşük olmalıdır.

Komedon, ciltte siyah nokta, yağ ve kir sebebiyle meydana gelen, akne öncesi oluşumlardır. Komedonların temizlenmemesi, bunların akneye dönüşebileceği anlamına gelir. Komedojen ise ciltte komedon oluşumuna neden olan ürünler için kullanılan bir tabirdir. Özellikle yağlı ve akneli cilt tipine sahip kişilerin, cilt ürünü kullanmadan önce ürünün komedojen olmamasına dikkat etmeleri gerekir.

Karma cilt serumu içeriğindeki yağlar linoleik asit seviyesi yüksek; komedojenik seviyesi düşük yağlardan oluşur. Böylece ciltte komedon oluşumunu tetiklemez. Hızlı emilimi sayesinde pratik bir kullanım sağlar. Bir de içeriğinde anti-bakteriyel özelliği olduğu bilinen çay ağacı yağı bulunmaktadır.

 

Karma Cilt Serumu İçeriği

Karma cilt serumu, aspir yağı, argan yağı, hint yağı, jojoba yağı, çay ağacı uçucu yağı ve E vitamini içermektedir.

  • Aspir yağı, cildi nemlendirmede oldukça etkilidir. Ciltteki ince çizgilerin onarılmasında ve enflamasyonun önlenmesinde etkilidir.
  • Argan yağı, serbest radikallerin önlenmesinde yardımcı bir yağdır. Kolajen üretimini destekler.
  • Hint yağı, ciltteki lekelerin ve güneş yanıklarının önlenmesinde yardımcıdır. Yara ve ince çizgilerin giderilmesini destekler.
  • Jojoba yağı, cildin canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur.
  • Çay ağacı yağı, anti-bakteriyel özelliği ile bilinir ve akne üzerinde oldukça etkilidir.
  • E vitamini, güçlü bir antioksidandır.

 

Karma Cilt Serumu Kullanımı

Temiz ve kuru cilde damlalık yardımıyla birkaç damla damlatılır ve parmak uçlarıyla masaj yaparak cilde yedirilir. Her gün, günde 1 defa kullanılması uygundur. Akşam veya sabah kullanılabilir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.