Kastil Sabunu Nedir?

25-07-2022 00:34
Kastil Sabunu Nedir?
Kastil sabunu, günlük kullanım için en sağlıklı sabunlar arasında yer alır. İçeriğindeki Hindistan cevizi yağı, sabuna temizleme özelliği kazandırır. Zeytinyağı, cildin nemlenmesine yardımcı olurken hint yağı da cildin beslenmesini destekler.

İçeriğinde köpürtücü (SLS), koruyucu (paraben), esans (parfüm) bulunmaz. Bunun yerine doğal, soğuk sıkım yağlar ile köpürme özelliği, biberiye ekstratı ile koruyuculuğu ve uçucu yağlar ile koku sağlanmıştır. Bu doğal içerikli sıvı sabunu çocuklarınızda da kullanabilirsiniz.

 

Kastil Sabunu İçeriği

Kastil sabunu içeriğinde zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, hint yağı, gliserin, biberiye ekstratı, biberiye uçucu yağı, su ve KOH (Potasyum Hidroksit) bulunmaktadır.

  • Zeytinyağı, cildin derinlemesine nem kazanmasına yardımcı olur.
  • Hindistan cevizi yağı, sabuna temizleme özelliği kazandırarak anti-bakteriyel olmasına destek sağlar.
  • Hint yağı, cildin beslenmesine destek olur.
  • Gliserin, ciltteki kuruluğu önlemeye yardımcı olur.
  • Biberiye ekstratı, sıvı sabun içerisinde koruyucu özelliği taşıyarak, sabunun raf ömrünü uzatmayı destekler.
  • Uçucu yağ, cildin beslenmesine yardımcı olurken sabuna hoş bir koku verir.

 

KOH, sabunun oluşması için gereken ana malzemedir. Kostik diye de bilinen KOH, doğru oranlardaki yağlarla karıştırıldığında yeni bir ürün ortaya çıkar. Son üründe KOH kalmaz, bunun yerine sabun ve gliserin ortaya çıkmış olur. KOH yerine kül suyu kullanmak da aynı etkiyi yaratır. Her ikisi de kimyasal reaksiyon oluşturarak ortaya sabun + gliserin çıkmasını sağlar. Kostik kullanılmadan sabun elde edilemez.

Sabunu doğal yapan ise, KOH oranını doğru ayarlayıp sabunda kostik kalmamasına dikkat etmek, parfüm, sentetik renklendirici ve zararlı kimyasallar kullanmamaktır. Aynı zamanda belli oranda fazla yağ kullanarak kostikle sabunlaşmaya girmeyen yağ bırakmak ve sabunun etkisini arttırmak mümkündür.

 

Kastil Sabun Kullanımı

Sabunu, elinize sıktıktan sonra köpürtüp uygulayabileceğiniz gibi direkt olarak vücuda uygulamanız mümkündür.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.