Sabun ve Katı Şampuan Arasındaki Fark Nedir?

25-07-2022 00:22
Sabun ve Katı Şampuan Arasındaki Fark Nedir?
Sabun mu, katı şampuan mı? E aynı şey değil mi diyenler için öncelikle şu şekilde açıklayayım;
Sabun, bazik madde ile yağ asitlerinin kimyasal tepkimesi sonucu oluşur. Doğal, el yapımı sabunlar milimi milimine hesaplandığı ve saf içeriklerle tasarlandığı için cilde ve saça iyi gelir.


Şampuan ise yüzey aktif madde dediğimiz sürfaktanlarla yapılır. Kimyasal bir tepkime oluşmaz sabundaki gibi. Yapılış süreci, aşamaları, kullanılan hammaddeler farklıdır (ortak hammaddeler de bulunur, sabit ve uçucu yağlar, killer ve bitki tozları gibi...).

Bizim katı şampuanda temel yüzey aktif madde olarak hindistan cevizinden elde edilen ve bebeklerin dahi kullanımına uygun olan, oldukça nazik bir sürfaktan kullanılır; Sodium Cocoyl Isethionate.

Sabunla katı şampuanın arasındaki en büyük fark aslında üretim şeklidir. Her ikisi de doğru formül ve doğru içeriklerle üretilirse cilde dost ürünlerdir.
Biri diğerinden üstündür diyemeyiz. Duruma, ihtiyaca ve zevke göre tercih yapılır.

Özellikle sabun değil katı şampuan deme sebebim ise yanıltıcı olmamak içindir.

Ben saçlarım için #katışampuan kullanmayı tercih ederim. Saç kremi dahi kullanmama gerek kalmadan, tek yıkamayla istediğim etkiye ulaşabiliyorum. Saçımı ağırlaştırmıyor ve ekstra bir işlem gerektirmiyor.

Saçlı deriyi sabuna alıştırmak, sudaki kireç sebebiyle, kolay olmuyor. Bir de saçta boya, işlem vs. varsa sabunla yıkamak çok daha zor. Ancak bazı kişilere de sabun iyi geliyor. Dediğim gibi bu tamamen kişisel bir tercih.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.